Leasen

Wat is leasen?

Leasen (Engels leasing) of een lease is een vorm van krediet waarbij de kredietverstrekker een goed aankoopt en deze gedurende een vooraf overeengekomen termijn en tegen een vaste vergoeding ter beschikking stelt aan de kredietnemer. Leasen is eigenlijk een langdurige vorm van het huren van een vervoersmiddel of goed, met gunstigere voorwaarden dan een kortstondige huurovereenkomst.

Waarom zou je leasen?

Lagere maandelijkse betalingen

De kosten om een ​​auto te leasen zijn meestal veel lager dan om er een te kopen. Er is vaak ook geen aanbetaling vereist.

Geen last van een snelle afwaardering van je scooter

Als je een auto least, lease je deze voor een bepaalde duur, meestal één tot vier jaar. Het bedrag dat je elke maand betaalt, is gekoppeld aan het bedrag van de afschrijving dat tijdens de leaseperiode wordt verwacht. (Verschillende merken en modellen van voertuigen worden tegen verschillende tarieven afgeschreven.) Je betaalt alleen voor de waardevermindering van de auto die zich tijdens jouw leaseperiode voordoet en je kunt nooit last hebben van een snellere afwaardering (en dus extra geld verlies), wat een veel voorkomende situatie is waarbij autobezitters meer verschuldigd zijn dan hun auto is de moeite waard.

Minder reparatiekosten

Een nieuw vervoersmiddel zal minder snel te kampen krijgen met een dure reparatie. Gelukkig ben je bij het leasen van een voertuig niet verantwoordelijk voor het opdraaien van de kosten voor een reparatie, dat is de leasemaatschappij.

Rijdt op een nieuwe scooter

Koop jezelf een scooter dan is deze waarschijnlijk een occasion. Voor een laag leasebedrag kan je echter op een nieuw model rijden.

Wat kan je leasen?

Leasen doe je vooral van vervoersmiddelen, zo leasen steeds vaker mensen via private lease een auto of scooter leasen. Op die manier geniet je van een nieuwe scooter en ben je ervan verzekerd dat deze bij eventuele problemen vervangen of onderhouden wordt door de leasemaatschappij. Al je zorgen worden je uit handen genomen voor een laag maandelijks bedrag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *