Ripple

De meesten van jullie zijn bekend met Bitcoin en Ether, maar de familie van cryptocurrencies strekt zich veel verder uit dan dat, en je hebt misschien ook gehoord over Litecoin, Bitcoin Cash etc.

Een andere cryptocurrency die rimpel effecten veroorzaakt in de digitale valuta markt is … Ripple. Hoewel Ripple een eigen valuta heeft, komt de waarde door het opvallende ultra snelle betalingssysteem.

In dit artikel wordt Ripple en wat is Ripple gedetailleerd beschreven en de belangrijkste aspecten van de cryptocurrency uitgelegd. Je zult weten hoe Ripple werkt en wat de belangrijkste verschillen tussen Ripple en Bitcoin zijn.

Laten we met de meest fundamentele vraag beginnen: Wat is Ripple ?

Ripple is gestart als onderneming vanuit San Francisco. Het heeft een betalingssysteem ontwikkeld dat vergelijkbaar is met Blockchain.
Het is een betalingsprotocol dat op dezelfde manier werkt als een betalingssysteem, betaalnetwerk en valuta-uitwisseling. Het werkt met cryptocurrencies, fiaterting van valuta’s en commodities.

Ripple stelt klanten in staat om het protocol in eigen systemen te integreren. De Nationale Bank van Abu Dhabi is onlangs begonnen met de technologie voor sommige transacties en met name voor grensoverschrijdende transacties. Het stelt haar klanten in staat om geld in realtime (dus heel snel) over te boeken.

Ripple gebruikt een soortgelijke blockchain als Bitcoin, behalve dat de Ripple cryptocurrency ‘ Ripples’ worden genoemd.

Wat de marktkapitalisatie betreft, is Ripple de derde grootste cryptocurrency – na Bitcoin en Ether.

Afkorting van Ripple

De afkorting van Ripple is XRP. Ripple kan ook gekoppeld worden aan andere valuta’s, net als met USD (US Dollar) en EUR (Euro).

De Ripple vs Amerikaanse Dollars valuta-naam is dus XRP/USD.

Meer weten over investeren in Ripple? Cryptotradingacademie.nl geeft je alle informatie die je nodig hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *