Sale en leaseback

Wie geld nodig heeft, zal merken dat het niet altijd eenvoudig is om snel een geldschieter te vinden. Banken willen tal van zekerheden van u hebben en het is niet altijd eenvoudig om deze te kunnen geven. Vandaar dat je altijd een keer kunt kijken of sale en leaseback iets voor jou is. Het principe van deze manier van geld beschikbaar maken is niet alleen heel eenvoudig, ze is ook nog eens heel efficiënt. Je kunt namelijk een waardevol object verkopen zodat je hier meteen geld voor krijgt. Doorgaans zou dit betekenen dat je wel geld hebt, maar geen auto meer. Wanneer je aan sales en leaseback gaat doen, kan je de wagen vervolgens meteen weer leasen. Zo verandert er dus in de praktijk niets, je kunt gewoon in jouw auto blijven rijden.

 

U kunt ook uw bedrijfspand aanbieden voor sale en leaseback

Wanneer je een forse investering moet doen voor jouw bedrijf, maar je hebt niet de financiële middelen om deze investering te bekostigen, dan kunt u ook gebruikmaken van sale en leaseback aan de hand van jouw bedrijfspand. Wanneer dit pand meer dan 50.000 euro waard is, kan het worden aangeboden, verkocht en geleased. Een deskundige zal altijd duidelijke afspraken met je maken zodat je weet op welke kosten je moet rekenen. Je zult zien dat je op deze manier heel snel geld beschikbaar heeft.

 

U kunt het verkochte object ook altijd weer terugkopen 

Mocht je na verloop van tijd weer meer geld beschikbaar hebben, dan is het uiteraard altijd mogelijk om het geleasde object weer terug te kopen. Ook daar zullen meteen aan het begin duidelijke afspraken over gemaakt worden. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan. Tot slot is het ook nog belangrijk om te noemen dat je van de sale en leaseback constructie ook gebruik kunt maken wanneer je een BKR-registratie hebt. Bij deze vorm van financieren wordt namelijk niet gekeken naar jouw financiële verleden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *