Wat is online boekhouden?

Online boekhouden is het bijhouden van de uitgaven, ontvangsten en vermogenspositie van een bedrijf via een online boekhoudprogramma. Boekhouden doet men onder andere om overzicht te krijgen in de financiële positie van het bedrijf, inzicht in de winsten en verliezen voor het bedrijf en voor de belastingdienst, afleggen van verantwoording over het gevoerde financiële beleid en gegevens te leveren voor kostprijsbepaling,  voorcalculaties en het uitbrengen van offertes.

De meeste online boekhoudprogramma’s bieden naast het vastleggen van de uitgaven, ontvangsten en vermogenspositie van een bedrijf extra mogelijkheden. Zo is het mailen van facturen en aanmaningen heel eenvoudig. Binnen een mum van tijd staan de facturen (of aanmaningen) klaar om verstuurd te worden. Men kan vaak met één druk op de knop of zelfs automatisch een factuur of herinnering sturen.

Makkelijk online boekhouden

Ook kan men eenvoudig financiële informatie delen met online boekhouden. Administratie software biedt de mogelijkheid om meerdere gebruikers aan te melden. Daarnaast zijn er ook diverse boekhoudprogramma’s die een accountant of boekhouder mee kunnen laten kijken.

Voor het gebruiken van een online boekhoudprogramma is vaak alleen een browser nodig, zoals Google Chrome, Firefox of Internet Explorer. Daarnaast maakt het ook niet uit wat voor platform men werkt of welk device gebruikt wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *